Kõlvarti käsul hakatakse Tallinnas valima aasta linnakodanikku (5)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Mihkel Maripuu

Täna linnavolikogus toimunud avatud uste päeval kuulutas volikogu esimees Mihhail Kõlvart välja Tallinna aasta linnakodaniku valimised.

«Aasta linnakodaniku valimisega soovime tunnustada oma linna tublisid kodanikke kui ka märkida 26. novembril tähistatava kodanikupäeva pikaaegset traditsiooni,» ütles Kõlvart. «Täna, kui tähistame Eestis esmakordselt omavalitsuspäeva riikliku tähtpäevana, on aasta linnakodanikuks sobiva inimese peale mõtlemine eriti sobilik.»

Linnavolikogu esimees algatas oma käskkirjaga aasta linnakodaniku valimise, et tunnustada Tallinna kodanikke, «kes on möödunud aasta jooksul andnud oma panuse Tallinna rahvusvahelise maine parandamisele, linnaelu edendamisele, paremaks tegemisele ja muutmisele või on saatnud korda erilise teo».

Kandidaate võivad esitada nii era- kui ka juriidilised isikud, kandidaadiks esitatav peab olema Tallinna registrijärgne elanik. Esitamine toimub läbi Tallinna veebilehe ja Tallinna linnakodanik 2018 aunimetuse valimisel osalemiseks tuleb seda teha hiljemalt 12. novembril 2018. aastal.

Linnavolikogus moodustatakse aasta linnakodaniku valimise komisjon, kuhu kuuluvad linnavolikogu fraktsioonide esindajad (kas esimees või aseesimees) ja osalema palutakse jooksva aasta Tallinna vapimärgi kavalerid. Komisjoni esimeheks on linnavolikogu esimees.

Aasta linnakodaniku aunimetus ja sellega kaasnev meene antakse üle linnavolikogu istungil. Kandidaate saab esitada linnavolikogu veebilehel.

Praegu jagab Tallinna linna igal aastal teenekatele kodanikele teenete- ja vapimärke.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles