Põhja-Iirimaal nüliti elusalt tiine lammas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koletu tegu pandi toime Põhja-Iirimaal.
Koletu tegu pandi toime Põhja-Iirimaal. Foto: Frank Augstein / AP / Scanpix

Põhja-Iirimaa lambakasvatajat ootas eile varahommikul koletu vaatepilt - ta leidis tiine lamba nülitult, ilma jalgadeta ja läbilõigatud kõriga.

Lambakasvataja Arron Lamont arvas alguses, et võika teo pani toime koer, aga lähemal vaatlusel mõistis ta, et loom poleks suutnud sellega hakkama saada. Samuti avastas ta, et farmi piirav traataed oli lõhutud ja värav aedikusse avatud.

«Tegemist oli justkui lihuniku tööga,» ütles Lamont, kelle arvates riputati tiine loom okastraati kasutades elusalt üles, nüliti ja tema jalad lõigati otsast.

«On näha selgeid lõikejälgi ja looma vill ning nahk lõigati, mitte ei tõmmatud ära,» ütles lambakasvataja.

Lamonti sõnul põhjustas võigas juhtum trauma ka teistes lammastes, kelles üks poegis tõenäoliselt trauma tõttu enneaegselt.

Koletu juhtumi tagajärgi nägi ka veoautojuht, kelle sõnul oli tegemist hirmuäratava teoga.

«Ma ei mõista, kuidas keegi suutis seda teha,» ütles autojuht. «Keegi teadis täpselt, mida ta teeb. See polnud viie minuti töö. See vaatepilt ei olnud ilus.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles