Poola jalgpallitalent kordas imelise hooaja algusega 69 aasta vanust rekordit

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krzysztof Piatek
Krzysztof Piatek Foto: Simone Arveda / AP

Poola noor jalgpallitalent Krzysztof Piatek on tegemas Itaalia kõrgliigas uskumatut debüüti, jõudes samale pulgale rekordiga, mis püstitati 69 aastat tagasi.

Genoa ründaja Piatek on esimene mängija alates aatast1949, kes on suutnud Itaalia kõrgliigas debüteerides lüüa kuue mänguga kaheksa väravat. Varem on sellise saavutusega hakkama saanud vaid Taani ründaja Karl Aage Hansen, kes mängis tol ajal Atlanta meeskonnas.

Piateki imelist saavutust konteksti pannes tuleb mainida, et 23-aastane ründaja on alustanud oma karjääri Itaalia kõrgliigas paremini, kui sellised legendid nagu näiteks Ronaldo, Andriy Shevcenko ja Zlatan Ibrahimovic.

Mis teeb olukorra aga veelgi imelisemaks on see, et poolakas läks Genoa meeskonnale maksma vaid veidi üle nelja miljoni euro. See tähendab, et umbes 25 korda vähem, kui Juventus käis sel hooajal välja Cristiano Ronaldo eest. Võrreldes Piatekiga on Ronaldo suutnud lüüa hooaja algusega vaid kolm väravat.

Kusjuures Piatek pole tegelikult sel hooajal piirdunud Genoa eest väravate löömisega vaid Itaalia kõrgliigas – karikavõistlustel Lecce vastu saavutas Genoa 4:0 võidu ja Piatek oli mees, kes lõi mängus kõik neli väravat. See tähendab, et tegelikult on noore poolaka arvele kogunenud sel hooajal juba 12 väravat.

Genoa on tänu Piateki imelisele hooaja algusele hoidmas Itaalia kõrgliigas seitsmendat kohta 12 punktiga, kuid võrreldes teiste meeskondadega on Genoal üks mäng varuks. Hetkel hoiab kõrgliigas esikohta täiseduga jätkav Juventus. Teisel kohal on Napoli 15 punktiga, kolmandal kohal on Fiorentina 13 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles