Linna raamatupidamine sai uued reeglid  

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavalitsus kinnitas uued raamatupidamise sise-eeskirjad.
Viljandi linnavalitsus kinnitas uued raamatupidamise sise-eeskirjad. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus kinnitas uued raamatupidamise sise-eeskirjad, mis tõhustavad kontrolli linnakassast tehtavate tehingute üle.

Eeskirjad vaadati üle raamatupidaja arvatava omastamisjuhtumi tõttu, mis avastati septembris.

Linnavalitsuse rahandusameti juhataja Marika Aaso ütles pressiteate vahendusel, et nüüdsest on täpsemalt reguleeritud pangaülekannete ettevalmistamine ja kinnitamine ning raamatupidajate ja asutuste juhtide vastutusala. «See puudutab ka ülesandeid erinevates e-keskkondades, nagu e-maksuamet ja töötamise register,» selgitas Aaso.

Lisaks sellele on oluliselt muudetud töötasude arvestamiseks andmete esitamise ja muude tasude maksmisega seotud reegleid. Muudatuste tulemusena on täpsemalt kirjeldatud iga rahaliste tehingute eest vastutava töötaja ülesanded ja suurendatud vastutavate isikute kontrollfunktsiooni nii enne kui ka pärast tehingute tegemist.

Linnapea Madis Timpson ütles, et täna kinnitatud eeskirjad aitavad tulevikus ebaausat käitumist ära hoida. «Oleme viimaste nädalate jooksul oma tööprotsessid põhjalikult üle vaadanud. Tänan kõiki inimesi, kes sellesse panustasid.  Meie eesmärk on, et sellised kahetsusväärsed juhtumid tulevikus enam ei korduks,» ütles linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles