Eesti suursaadik Portugalis Ruth Lausma Luik andis üle volikirja

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jüri Luik ja diplomaat Ruth Lausma Luik.
Kaitseminister Jüri Luik ja diplomaat Ruth Lausma Luik. Foto: Arno Mikkor / Raigo Pajula / presidendi kantselei

Eesti uus suursaadik Portugalis Ruth Lausma Luik andis esmaspäeval Lissabonis Portugali presidendile Marcelo Rebelo de Sousale üle oma volikirja.

Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses kõnelesid president Rebelo de Sousa ja suursaadik Lausma Luik võimalustest Eesti ja Portugali suhteid veelgi edendada. «Soovime tihendada koostööd mitmes valdkonnas. Portugal on meie tugev liitlane NATOs ning hea koostööpartner Euroopa Liidus ja rahvusvahelistes organisatsioonides,» ütles suursaadik Lausma Luik.

Suursaadik tänas riigipead Portugali õhuväe panuse eest NATO-Balti õhuturbemissioonis, milles oldi sellel aastal juhtriigiks. Portugal on liitunud ka Tallinnas tegutseva NATO Küberkaitsekoostöö Keskusega.

Kohtumisel räägiti ka Eesti e-riigi kogemusest, mille vastu Portugali president tundis huvi ning valmisolekut koostööd teha.

Suursaadik Ruth Lausma Luik on lõpetanud Moskva Riikliku Ülikooli romaani-germaani filoloogia erialal 1989. aastal. Ta on töötanud Eesti Instituudis ja presidendi kantseleis ning asus 1994. aastal tööle välisministeeriumi poliitikaosakonnas. Aastatel 1996-1997 oli ta Eesti ajutine asjur Itaalias.

1997-2001 töötas ta suursaadikuna Prantsusmaal ja 1998-2002 oli alaline esindaja UNESCO juures. 2001-2004 oli Lausma Luik suursaadik Andorra Vürstiriigis, asumisega Tallinnas. Enne praegusele ametikohale asumist oli Lausma Luik Lääne-Euroopa, Euroopa Liidu rahanduse ja majanduse büroo direktor. Suursaadik Lausma Luik valdab inglise, prantsuse, vene ja itaalia keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles