Jaapani peaminister tegi valitsuses ümberkorraldusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani peaminister Shinzo Abe.
Jaapani peaminister Shinzo Abe. Foto: Jim Watson / AFP / Scanpix

Jaapani peaminister Shinzo Abe tegi täna valitsuses ümberkorraldusi ja vahetas 19 valitsuskabineti liikmest välja 13.

Ametisse jäid senised rahandus-, välis-, majandus-, kaubandus- ja tööstusministrid ning kabinetiülem.

Küll aga vahetus kaitseminister, kelleks on nüüd parlamendi kaheksakordne liige ning lühikest aega asekaitse- ja asevälisministrina töötanud Takeshi Iwaya.

Uute ministrite seas on ka uue valitsuse ainus naine Satsuki Katayama, kes hakkab edendama kohalike omavalitsuste majandusi. Abe eelmises valitsuses oli kaks naisministrit.

Abe tegi muudatused pärast seda, kui ta valiti septembris uuesti võimuloleva Liberaaldemokraatliku Partei presidendiks. See lubab 2012. aastal võimule saanud Abel jätkata peaministrina kuni kolm aastat 2021. aasta septembrini. Kui Abe püsib peaministriametis 2019. aasta novembrini, saab temast kõige kauem ametis olnud Jaapani peaminister. 

Muudatuste taustal on ka Jaapani kaubanduskõnelused USAga.

Vaatlejate sõnul peab Abe uuesti tugevdama oma kontrolli erakonna üle, sest ta edestas juhivalimistel vastaskandidaati oodatust vähem. Lisaks tahab ta muuta riigi põhiseadust ja pani neid püüdlusi juhtima oma lähikondlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles