Prantsusmaal Dunkerque'i lähistel käib terroritõrjeoperatsioon (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud täna Dunkirki sadamalinnas.
Politseinikud täna Dunkirki sadamalinnas. Foto: Philippe Huguen / AFP / Scanpix

Prantsusmaa põhjaosas Dunkerque'i sadamalinna lähedal käib terroritõrjeoperatsioon, mille raames otsib umbes 200 politseinikku läbi ühe ühenduse peakorterit ja tosinat kodu.

Politsei teatel on politseinikud Grande-Synthe'i linnas ja läbiotsimiste keskmes on vähetuntud Iraaniga seotud antisionistlik ühendus Centre Zahra France. Lisaks ühenduse peakorterile otsitakse läbi selle liidrite kodusid.

Uudisteagentuurile AFP intervjuu andnud allikas ütles, et vahistatud on 11 inimest, lisaks on külmutatud ühenduse varad.

Keskust juhib Yahia Gouasmi. Teda tuntakse sionismivastaste vaadete ning Iraaniga seotuse poolest.

Ühendus oli jälgimise all põhjusel, et selle liidrid toetasid liikumisi, mis edendavad Prantsusmaa Vabariigi vastu käivaid ideesid, lisas politsei.

Ühenduse veebilehel kirjutatakse, et selle eesmärk on alates asutamisest 2009. aastal levitada islami sõnumit prohvet Muhamedi ja tema perekonna silmade läbi. 

Grande-Synthe'i väikelinna tuntakse üle La Manche'i väina Suurbritanniasse minna tahtvate smugeldajate ja migrantide magnetina.

Pole selge, kas kinnipidamised on seotud arvatava kavaga, mille raames taheti juunis rünnata Iraani opositsioonirühmituse Iraani Rahvuslik Vastupanunõukogu kogunemist Pariisis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles