Michal soovitab haigekassa juhtkonnal ametit vahetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Pilt videost

Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Kristen Michal soovitab haigekassa juhtidel seoses eriarstide lepinguid puudutava segadusega ametit vahetada.

«Haigekassa bürokraadid peaksid asutuse nimevahetuse asemel kaaluma uut töövaldkonda,» ütles Michal erakonna pressiesindaja vahendusel. «Lugedes mitmendat uudist, kus on korralik segadus ravilepingutega ja haigekassa vastutajad soovitavad inimestel bussidega arsti otsida, meenub nii mõndagi. Esimesena umbes sama loll ja küüniline tippjuht RKAS-ist, kelle arvates 45 aastast vanem inimene enam ei arene, ega ole võimeline paremaks ning lapseootel naised pole otsustusvõimelised,» lisas Michal.

«Rahandusministeerium, kes on riigihangete kompetentsikeskus riigis, ütleb, et haigekassa lepingutega on pahasti. Ja taustal on meditsiiniteenuse pakkujad, kes kutsunud tööle arste, investeerinud seadmetesse. Ning karjapoisi kombel kaotanud kellelegi, kel pole (ERR-i telesaates) Pealtnägijas näidatu põhjal ei arste ega opituba. Nüüd siis vabastavad arste, õdesid ja ehk nemadki saavad bussidega tsirkuleerida,» tõdes Reformierakonna liige.

«Haige, sõbrad, paistab hetkel see kassa. Soovitus inimestele, elagu nad Lasnamäel või mujal Eestis, otsida bussiga arste, on narrimine. Vastutajad sotsiaalmüsteeriumis võiks ka aru saada, et see kõik toimub praegu, Eestis. Meie tervise jaoks kogutud raha ei ole väike, see väärib paremat juhtimist ja suhtumist kui see mida siit näeme,» lõpetas Michal.

Teisipäeva hommikul esines sarnase kriitikaga ka keskerakondlasest Lasnamäe linnaosa vanem Maria Jufereva, kes kutsus haigekassa juhti Rain Laanet tagasi astuma.

Laane soovitas Lasnamäe elanikel, kes ei saa enam pärast haigekassa korraldatud riigihankeid eriarstiabi endises Lasnamäe polikliinikus, mis pärast erastamist kannab Medicumi nime, kasutada tasuta ühistransporti ning otsida ravivõimalusi mujal Tallinnas või naabermaakonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles