Itaalia linnapea aitas korraldada sisserändajate võltsabielusid (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riace linnapea Domenico Lucano 2011. aastal Etioopia päritolu tüdrukuga oma kontoris.
Riace linnapea Domenico Lucano 2011. aastal Etioopia päritolu tüdrukuga oma kontoris. Foto: MARIO LAPORTA / AFP / Scanpix

Itaalia Riace linna meeri Domenico Lucanot kiideti aastaid sõbraliku suhtumise eest migrantidesse ja integratsiooni toetamise eest, nüüd aga süüdistatakse teda võltsabielude organiseerimises ja linna raha väärkasutamises põgenike abistamiseks.

Linnapea vahistati täna kahtlustatuna seadusevastasele sisserändele kaasaaitamises. Väidetavalt aitas korraldada võltsabielude sõlmimist Itaalia kodanike ja välismaalaste vahel. Lisaks kahtlustatakse teda valitsuse eraldatud vahendite kasutamises põgenike aitamiseks.

Finantspolitsei pidas Lucano kinni osana juurdlusest, mis uudisteagentuuri ANSA andmeil sai alguse riigi raha eraldamisest pagulastele ja varjupaigataotlejatele. Telekanali SKY TG24 andmeil on süüdistuste seas fiktiivabielude korraldamine, et migrandid saaksid jääda Itaaliasse seaduslikult.

Lucano on Itaalia lõunaosas asuva linna Riace meer aastast 2004. Ta sai kuulsaks 2015. aastal, mil võttis oma 1800 elanikuga linna vastu 450 põgenikku, tänu kellele muutus linn elavamaks ja algkool jäi avatuks. Linnapea sammu tervitati kogu maailmas kui ilmekat näidet integratsioonist ja inimlikkusest. 

Hiljuti ähvardas Lucano minna näljastreigile, kui siseministeerium ei eralda põgenike abistamiseks rohkem vahendeid, sest tema sõnul ähvardas nälg 160 põgenikku, kellest 50 olid lapsed.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles