Katuseraha 2.0: arhitekt SDE, agar arendaja Isamaa (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katuseraha jagunemine.
Katuseraha jagunemine. Foto: Pm

Keskerakonna, Isamaa ja SDE kokku lepitud 2019. aasta riigieelarvest selgub, kuidas valitsuserakondade suutmatus kokku leppida selles, kuhu kulutada peaaegu 30 miljonit eurot, tõi tõelise rahakülvi eri asutustele, MTÜdele, sihtasutustele ja muudele ühingutele. Raha jagus parteidel ka projektidele, millele pole seda veel isegi küsitud.

Kaks eri allikat kinnitasid Postimehele, et Isamaa oli see, kes esitas pika nimekirja, kus rahasummasid oli jagatud mõnekümne või mõnesaja tuhande euro kaupa. Teiste poliitikute protestimise peale lepiti kokku, et alla 100 000 euro suurusi kulutusi siiski ei tehta, kuigi eelarve seletuskirjas olevast tabelist selgub, et mõni selline siiski eraldati.

Eelarves oleva tabeli analüüs näitab, et seal on hulk MTÜsid, sihtasutusi ja seltse, millel on ajalooliselt või otse juhatusse kuuluvate isikute kaudu sidemed Isamaa erakonnaga.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles