Täna: Nõmme Kalju kohtub tiitlilahingus FCI Levadiaga

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju ja FCI Levadia peavad täna õhtul Eesti meistritiitli seisukohalt ülitähtsa duelli. FOTO: Tairo Lutter
Nõmme Kalju ja FCI Levadia peavad täna õhtul Eesti meistritiitli seisukohalt ülitähtsa duelli. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

JALGPALL. Eesti meistriliiga liiderklubi Nõmme Kalju alustab täna meeskonnale üliolulist nädalat, mille jooksul kohtutakse Lillekülas oma mõlema jälitaja, FCI Levadia (täna) ja FC Floraga (pühapäeval).

Kalju ja Levadia on tänavu kohtunud juba neli korda. Kui aprillis mängis Kalju Premium liiga kohtumises viimase veerandtunniga maha 2:0 edu ja leppis 2:2 viigiga ning karikasarja veerandfinaalis said nõmmekad 0:1 kaotuse, siis suvised duellid Kalju võitis. Mais oldi Levadiast üle 2:1, kuigi 90 minuti täitudes oli seis veel 0:1, ja juulis 1:0.

Tabelitipp enne 30. vooru – Kalju 76 (30), Levadia 68 (30), Flora 67 (29) – dikteerib, et Levadia vajab reaalsete tiitlivõimaluste säilitamiseks täna igal juhul võitu ja lisaks ka seda, et Flora pühapäeval ilmtingimata Kaljult punkte võtaks (soovitavalt kõik kolm). Senise 30 vooru jooksul löömatuna püsivale Kaljule (kirjas on 23 võitu ja 7 viiki) sobivad tabeliseisu kohalt ka viigid. Levadia ülesande teeb keerulisemaks tõik, et võtmetähtsusega poolkaitsja Juri Tkatšuk teenis nädalavahetusel punase kaardi ja on võistluskeelu all.

Nõmme Kalju on oma senise ajaloo jooksul võitnud ainult ühe Eesti meistritiitli – 2012. aastal. Sellele järgnesid hõbemedal ja neljas koht. Eelmisel kolmel hooajal on Kalju meeskond pälvinud alati pronksmedali.

31. vooru lõpetav Levadia – Kalju duell algab Lillekülas kell 19.30. Lisaks on täna kavas mängud Tartu Tammeka – FC Flora ja Narva Trans – Tallinna Kalev. 31. vooru avamängus alistas Paide Linnameeskond eile õhtul võõrsil 3:1 FC Kuressaare (8. Neubauer, 30. Piht 71. pen Välja – 52. Laht). Pärnu Vapruse kaotas kodus 0:3 Viljandi Tulevikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles