Anett Kontaveit alustas Pekingi turniiri raske võiduga

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit. FOTO: Wu Hong/EPA/Scanpix
Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit. FOTO: Wu Hong/EPA/Scanpix Foto: Wu Hong

Laupäeval Wuhani turniiri finaalis valgevenelannale Arjana Sabalenkale kaotanud Eesti naiste esireket Anett Kontaveit (WTA 21.) alustas eile mänge Pekingi tippturniiril, kus ta pääses seoses eelmise nädala eduga otse teise ringi ehk 32 parema hulka.

Kontaveidi vastane oli maailma edetabelis alles 142. kohal paiknev kogenud sakslanna Laura Siegmund ning mõnevõrra ootuspäraselt kujunes kohtumine eestlannale keeruliseks. Esimese seti kaotas Kontaveit 2:6 ning selle käigus kurtis ta oma treenerile Nigel Searsile väsimust.

«Ma tean, et oled eelmisest nädalast väsinud, kuid sa pole sellest mängust üldse väljas. Küll aga tuleb kõvasti pingutada,» kõlas Searsi nõuanne esimeses setis, kus Kontaveit jäi esmalt 0:4 kaotusseisu, murdis siis korra Siegmundi servi, ent kaotas ikkagi 2:6.

Teises setis pääses Kontaveit 2:0 juhtima, aga Siegmund murdis vastu. «Ühtegi lihtsat moodust selle mängu võitmiseks pole. See peabki olema raske. Võimalus on, aga selle ärakasutamiseks pead oma jõuvarudesse sukelduma!» ütles Sears seisul 3:2 juhendamispausi kasutanud Kontaveidile. Seda Eesti esireket ka suutis, sest edasisest tosinast geimist võitis Siegmund kõigest kolm. Matš 2:6, 6:3, 6:2 Kontaveidile.

Eesti esinumbri järgmine vastane on kas horvaat Petra Martic (WTA 36.) või maailma edetabeli teine naine, taanlanna Caroline Wozniacki. Nende teise ringi matš toimub täna. Kontaveit peaks uuesti väljakule tulema homme.

Pekingi turniir on Premier Mandatory tasemel võistlus, mida toimub aasta jooksul kõigest neli. See jääb WTA turniiride hierarhias alla ainult suurtele slämmidele ja aastalõputurniirile. Võitja auhinnaraha on 1,5 miljonit dollarit, mis on kolm korda rohkem kui eelmise nädala Wuhani turniiril, mille kategooriaks Premier 5 (hierarhias üks aste Premier Mandatoryst allpool).

Kolmandasse ringi jõudmisega on Kontaveit taganud Pekingis 86 095 USA dollarit auhinnaraha ja 120 punkti WTA edetabelisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles