Prantsuse president võttis vastu siseministri lahkumisavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerard Collomb.
Gerard Collomb. Foto: GONZALO FUENTES / REUTERS

Prantsusmaa president Emmanuel Macron võttis eile vastu siseminister Gerard Collombi lahkumisavalduse, teatas presidendipalee.

Macron palus peaministril uue siseministri nimetamiseni ministri tööülesanded üle võtta.

Collomb teatas juba septembris, et loobub siseministri ametikohast, sest tahab 2020. aastal kandideerida uuesti Lyoni linnapeaks. Sellest ajast alates on ta olnud surve all otsekohe ametist lahkuda.

Ajalehe Le Figaro andmetel tahtis Collomb lahkuda juba üleeile, kuid Macron keeldus tagasiastumispalvet rahuldamast.

«Rünnakute valguses ministri vastu alates sellest ajast, kui ta kinnitas kandideerimist, väljendas vabariigi president uuesti oma usaldust tema vastu ja palus tal jääda täielikult pühendunuks missioonile hoida Prantsusmaa turvalisena,» teatas presidendiamet uudisteagentuurile AFP.

Collomb ütles eile pärast esialgse lahkumisavalduse tagasilükkamist, et kavatseb endiselt lahkuda, tekitades Prantsuse poliitilises eliidis segadust.

«Gérard Collomb on uuesti tagasi astunud. Kui kauaks jääb see episood kestma?,» küsis paremäärmuslaste liider Marine Le Pen.

Peaminister Édouard Philippe tühistas pärast presidendi palvet sekkuda kavandatud visiidi Lõuna-Aafrika Vabariiki, teatas peaministri kantselei.

Collomb avaldas soovi ministriametist lahkuda ja kohalike valimiste kampaaniale keskenduda pärast Euroopa Parlamendi valimisi järgmise aasta mais. 

71-aastame Collomb oli 16 aastat Lyoni linnapea, enne kui Macron veenis ta siseministriks hakkama.

Collombi peetakse Macroni üheks lojaalsemaks ministriks ning tema valitsuse raskekaallaseks.

Viimastel kuudel on tagasiastumisest teatanud Macroni valitsuse kaks populaarset ministrit - keskkonnaminister Nicolas Hulot ja endisest olümpiavõitjast spordiminister Laura Flessel. Ministrite lahkumine on tugevalt mõjutanud Macroni populaarsust, mis on langenud läbi aegade kõige madalamale tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles