Müncheni Bayerni juhendaja üllatustulemusest: seda ei oodanud keegi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mats Hummelsi väravast jäi seekord Müncheni Bayernile väheks. Amsterdami Ajaxilt saadi kätte vaid viik.
Mats Hummelsi väravast jäi seekord Müncheni Bayernile väheks. Amsterdami Ajaxilt saadi kätte vaid viik. Foto: Andreas Gebert / REUTERS

Madridi Reali kaotuse (0:1 Moskva CSKA-le) kõrval sepistas Meistrite liiga eilsel mängudepäeval suurima üllatuse ehk Amsterdami Ajax, kes mängis võõral väljakul 1:1 viiki Müncheni Bayerniga.

Bayern asus mängu juba neljandal minutil juhtima, kui sihile jõudis Mats Hummels. 25-kordne Hollandi meister Ajax viigistas avapoolaja keskpaigas Noussair Mazraoui tabamusest. Mida meeskondade peatreenerid pärast mängu rääkisid?

Bayerni juhendaja Niko Kovac: «Seda ei oodanud keegi, aga selline on jalgpall. Kui kukud, siis on alati võimalus püsti tõusta. Võib-olla oli kõik natuke liiga lihtne. Me pole viimasest kolmest mängust teeninud ühtegi võitu (lisaks Bundesligas 0:2 kaotus Berliini Herthale ja 1:1 viik Augsburgiga). Peame uuesti keskenduma olulistele asjadele. See polnud see, mis ma ette kujutasin.

Mängisime hästi vaid esimesed 15 minutit, seejärel aga hooletult. Võitsime liiga vähe duelle ja kõik teised pallid langesid vastase saagiks, tegime liiga palju pallikaotusi ja tahtsime palli liiga kiiresti ründetsooni viia. Kaotasime enesekindluse.»

Erik ten Hag.
Erik ten Hag. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Ajaxi peatreener Erik ten Hag: «Me oleksime võinud siin võita. Me teame, et oleme talendikad, aga peame endiselt küpsema. Mängisime hästi kaitses ja proovisime võimalusel neid hammustada. Mängisime jalgpalli ja suutsime rünnakul olukordi luua. Bayernil oli raske.

Saame punktiga edasi võidelda. Kui tahad ellu jääda, siis pead midagi võõrsil korda saatma ja kodus kõik võitma. Ma näen, et meeskond areneb ja see annab mängijatele enesekindlust juurde.»

Seis kahe vooru järel E-alagrupis, kuhu kuuluvad veel Lissaboni Benfica ja Ateena AEK: Ajax 4 punkti, Bayern 4 p, Benfica 3 p, AEK 0 p.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles