Prantsusmaal tabati helikopteriga vanglast põgenenud bandiit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel vanglast põgenenud Rédoine Faïd tabati ööl vastu tänast.
Suvel vanglast põgenenud Rédoine Faïd tabati ööl vastu tänast. Foto: / AP / Scanpix

Prantsusmaa põhjaosas tabati kolm kuud jooksus olnud gängster, kes põgenes suvel hollywoodilikul moel vanglast, ütlesid uurimisele lähedal olevad allikad täna hommikul.

Kurikuulus Prantsuse röövel Rédoine Faïd peeti ööl vastu tänast kinni Creili linnas koos veel kolme mehega, kellest üks on tema vend, kinnitas üks allikas varem meedias levinud teateid.

46-aastane Faïd põgenes vanglast juulis, kui kaks hambuni relvastatud kaasosalist murdsid maha vanglauksed ja viisid ta väljas ootavasse helikopterisse. Väidetavalt teesklesid nad lennundustudengeid ja sundisid relvaähvardusel helikopteriinstruktorit vanglasse lendama.

Faïdi põgenemist filmis oma kongist üks kaasvang.

Faïdi tabamiseks alustati laiaulatuslikku operatsiooni.

Faïd on Prantsusmaal tuntud kurjategija ja ta sattus trellide taha mitme toime pandud röövi tõttu. 

2009. aastal kirjutas ta raamatu Pariisi kuritegevusest vaevatud äärelinnas üles kasvamisest. Ta väitis, et on kuritegevusele selja pööranud, kuid oli seejärel seotud 2010. aastal luhtunud rööviga, mille käigus hukkus politseinik.

Kuid Faïd on varemgi vanglamüüride tagant välja murdnud.

2013. aastal põgenes ta vähem kui pool tundi pärast Põhja-Prantsusmaal asuvasse vanglasse saabumist. Selle käigus võttis ta pantvangi neli valvurit ja kasutas neid inimkilbina ning hävitas mitu ust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles