NASA astronaut peab Eesti lennuakadeemias avaliku loengu

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidemarie Stefanyshyn-Piper
Heidemarie Stefanyshyn-Piper Foto: nasa.gov

​8. oktoobril kell 13 peab Eesti lennuakadeemia aulas tunniajase avaliku loengu NASA endine astronaut Heidemarie Stefanyshyn-Piper.

Ameeriklanna Heidemarie Stefanyshyn-Piper räägib loengus NASA (National Aeronautics and Space Administration) missioonidest ja nendega seotud kogemustest.

Stefanyshyn-Piperi esimene missioon oli 2006. aastal kosmosesüstiku Atlantis lend STS-115, mis kestis 12 päeva, ning temast sai kaheksas avakosmoses käinud naine. Teine missioon, kosmosesüstiku Endeavour lend STS-126 aastal 2008 kestis pea 16 päeva.

Stefanyshyn-Piper on avakosmoses, kus ta on parandanud ka rahvusvahelist kosmosejaama, viibinud kokku üle 27 päeva.  Praegu on tal USA mereväekapteni auaste. Ta on ka vilunud süvasukelduja. 

NASA astronaudi loeng on mõeldud kõigile huvilistele. Lisainfot Heidemarie Stefanyshyn-Piperi kohta leiab NASA kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles