Eesti Gaasi punkerlaev maksab 36 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LNG punkerlaev
LNG punkerlaev Foto: Eesti Gaas

Eesti Gaasi 6000-kuupmeetrine veeldatud maagaasi (LNG) punkerlaev läheb tõenäoliselt maksma ligi 36 miljonit eurot, selgub Euroopa Komisjoni andmetest.

Seejuures plaanib Euroopa Liit laeva ehitust Euroopa Ühendamise Rahastust (CEF) finantseerida pea 7,2 miljoni euroga, mis moodustab 20 protsenti laeva maksumusest.

Eesti Gaas teatas teisipäeval, et tellib LNG punkerlaeva, mis on esimene omataoline Läänemere põhja- ja idaosas, 2020. aastal valmiv laev hakkab teenindama Soome lahel seilavaid laevu. Ligi 100 meetri pikkuse LNG punkerlaeva ehitab Hollandi firma Damen. Punkerlaev hakkab vastama jääklassile 1A ning teenindama kliente aastaringselt.

Ühtlasi on Euroopa Komisjon teinud ettepaneku investeerida pea 695,1 miljonit eurot üle Euroopa Liidu selleks, et arendada säästvat ja uuenduslikku transpordi taristut kõikides transpordiliikides. Lisaks LNG punkerlaeva ostule toetatakse ka 21,4 miljonit euroga Tallinna-Helsingi mereühenduse taristu arendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles