Linnavalitsuses kogutud särgid saavad vaipadeks  

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Madis Timpson proovib järele, kuidas särkidest vaipade tegemine käib.
Linnapea Madis Timpson proovib järele, kuidas särkidest vaipade tegemine käib. Foto: Viljandi linnavalitsus

Viljandi linnavalitsuse töötajad kogusid kolm kasti vanu särke, millest psüühilise erivajadusega inimeste käe all saavad värvikirevad kaltsuvaibad.

Särgid jõudsid kolmapäeval sihtasutuse Hea Hoog töökeskusesse Viljandis. Linna avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kulli sõnul soovitakse sihtasutusega koostööd teha, et linnavalitsuse külalistele saaks teiste Viljandis tehtud suveniiride kõrval kinkida erivajadusega inimeste valmistatud käsitööd.

«Linnavalitsus tellib tublidelt käsitöötegijatelt kaltsuvaibad ja istumisalused, mida on mõnus vabaõhukontserdile minnes kaasa võtta. Esimesed vaibad on saanud meie Ukrainas asuva sõpruslinna Ternopili esindajad,» rääkis Krista Kull.

Ta lisas, et töökeskuse tublide tegevusjuhendajatega kohtudes selgus, et vaipade valmistamiseks on puudus materjalist. «Meil polnud keeruline nende tegevusele kogumisaktsiooniga kaasa aidata. Korjasime kokku kolm kasti värvikirevaid särke, millele nüüd uus elu antakse.»

Samuti kogumisaktsiooni panustanud linnapea Madis Timpson ütles, et enne kasutatud rõivaste äraviskamist tasub mõelda, kas need võiksid kellelegi teisele rõõmu pakkuda. «Praegusel juhul saime oma väikese panusega toetada inimesi, kellele selline töötegemise viis võib olla põhjus kodust välja tulla, olla teiste keskel ja näha, kuidas omatehtud kink saajale rõõmu valmistab,» lausus linnapea.

Sihtasutuse Hea Hoog Viljandi töökeskuse vanemtegevusjuhendaja Hanneli Vanamb rääkis, et seal on 20 pikaajalise kaitstud töötamise teenusel olevat klienti. «Lisaks on meil kümme töötamise toetamise teenuse klienti, kes on avatud tööturul ja elavad kogukonnaelamise teenusel Männimäel. Nende töötamist juhendab üks tegevusjuhendaja.»

Sihtasutuse Hea Hoog Viljandi töökeskusesse on võimalik viia trikotaažist rõivaesemeid tööpäevadel kella 8–16. See asub Mainori keskuse teisel korrusel aadressil Tallinna tänav 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles