Eestlane nördinud: tegin reisikindlustuse, aga Ryanairi streiki nad ei katnud (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: John Thys / AFP/Scanpix

Möödunud reedel, 28. septembril streikisid Ryanairi piloodid mitmes Euroopa riigis. Seetõttu hilines ka Annela esimene kolmest lennust, mistõttu ta ka ülejäänud lendudest maha jäi. Naine sai aga halva üllatuse osaliseks, kui selgus, et kuigi ta oli teinud reisitõrkekindlustuse, siis If reisikindlustus lennu ärajäämist töötajate streigi tõttu ei katagi.

«Päeva üllatus. Reisitõrkekindlustus lennutöötajate streigi tõttu tekkinud kahju ei hüvitagi,» kirjutas Annela hämmeldunult Facebookis.

Annela selgitas Postimehele, et soetas piletid kiwi.com/momondo lehelt ning nemad pakkusid talle asenduslendu alles järgmisel päeval. «Ma ei saanud seda [vastu] võtta, sest mul oli vaja kindlasti reedel tagasi tulla, nagu piletid olid ostetud,» lisas ta.

Naine nentis, et samaks päevaks ostetud piletid jäävadki nüüd tõenäoliselt talle endale lisakuluks, sest If kindlustus, kust ta oma reisikindlustuse ostis, streigist tulenevat tõrget ei kata. Kiwi.com klienditeenindus lubas küll Ryanairiga suhelda ning kui on võimalik kompensatsiooni saada, Annelale teada anda, kuid naise sõnul pole mingit infot seni tulnud.

Annela sõnul on ta alati reisikindlustuse ostnud ning kunagi varem pole seda vaja läinud. Nüüd aga, kui ta jäi lendudest maha streigi tõttu, ning reisitõrkekindlustus seda ei kata, arvab ta, et sellise kindlustuse tegemisel polegi mõtet.

If Kindlustuse turunduse projektijuht Kaido Kukk kinnitas, et nende reisikindlustusel pole lennufirma streik kindlustuskaitse all. Sarnaselt vastasid ka mitmed teised Eesti tuntud kindlustusfirmad.

ERGO kahjukäsitluse juht Caterina Lepvalts selgitas näiteks, et lennufirmad kannavad streikide puhul reisijate sihtkohta jõudmise eest ise hoolt ning broneerivad reisijate lende ümber. «Meie reisikindlustus streikidest tulenevaid lisakulutusi ei kata,» lisas Lepvalts.  

Kuigi Salva kindlustus pakub streigi puhul kaitset, kehtib see ainult siis, kui klient on ostnud eelnevalt reisitõrkekindlustusele lisaks veel lisakaitse.

Ainsana Postimehe päringule vastanud kindlustustest katab streigist tulenevad kulutused ilma lisatasuta Swedpanki reisikindlustus. Swedbanki varakindlustuse valdkonnajuht Kaspar Kaur kinnitas, et «ettemakstud ja tagasivõtmatud reisikulud, kui lennupiletid olid ostetud enne, kui oli teada lennufirma streikimise aeg» hüvitatakse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles