Hedvig Hansoni maja põlema pannud mees astub varsti kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hedvig Hansoni maja süütamises kahtlustatav mees viidi Viljandi kohtumajja.
Hedvig Hansoni maja süütamises kahtlustatav mees viidi Viljandi kohtumajja. Foto: Kenno Soo

Tänavu talvel algab Viljandis protsess mehe üle, kes uurimisandmetel üritas maja süüdates mõrvata seal viibinud lauljatar Hedvig Hansonit ja tema kaht last.

Uurimisandmetel püüdis 55-aastane Aivar tänavu 7. juuli öösel kahel korral süüdata Viljandimaal Mulgi vallas asuvat elumaja, teades, et samal ajal viibisid majas naine ja kaks last. Ühtlasi selgus, et nädalapäevad enne süütamist oli Aivar vägivallatsenud ka oma elukaaslase kallal.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Aivar süüdistuse kehalises väärkohtlemises ja mõrvakatses, mis võib talle kohtus süüdimõistmisel tuua kuni eluaegse vangistuse.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab 55-aastast meest (Aivar) tapmise katses üldohtlikul viisil. Süüdistuse järgi püüdis mees tänavu 7. juuli öösel kahel korral süüdata Viljandimaal Mulgi vallas asuvat elumaja, teades, et majas olid naine ja kaks last. Samuti süüdistatakse meest elukaaslase kehalises väärkohtlemises.

Kohus määras Aivari süüasja arutamise avaistungi Viljandi kohtumajas 10. detsembrile. Istungipäevad on praeguse ajakava järgi määratud 10.-12. ja  17.-18. detsembrile ning kohtuvaidlused 28. detsembrile.

Süüdistatava kaitsja vandeadvokaat Mart Sikut taotles kohtuistungi täies mahus kinniseks kuulutamist perekonna ja eraelu katiseks ning alaealiste kannatanute huvides. Kohus leidis, et istungi avalikkuse piiramise üle otsustamisel tuleks arvestada ka kannatanute seisukohti, mistõttu võtab kohus selles osas seisukoha sisulisel kohtuistungil, kui kannatanud saavad anda oma arvamuse.

Ühtlasi jättis kohus Aivari vahi alla kuni kriminaalasja lahendamiseni.

Sakala kirjutas tänavu juulis, et Hedvig Hansoni ja tema laste mõrva katse süüdistusega vahistatud Tuhalaane küla mehel Aivaril tuli viimati kohtu ees seista 2009. aastal, kui ta joobes juhtimise eest 26 päevaks politseimaja arestikambrisse saadeti. Karistus jäi aga üpris kummalisel põhjusel kandmata.

2008. aasta oktoobris tabati Aivar autoroolist purjuspäi ja talle määrati karistuseks toonases vääringus 15 600-kroonine rahatrahv. Trahvi ta aga ei tasunud ning aasta hiljem taotles Lõuna prefektuur talle 26 päeva pikkuse aresti määramist.

Kohus rahuldas prefektuuri taotluse ning lisas otsusesse, et mees peab ilmuma 26. oktoobril kell 10 Viljandi politseimajja ja asuma seal karistust kandma. Kolm aastat hilisemast kohtulahendist aga selgub, et arestimaja kambrites oli inimesi toona nii palju, et Aivarile ei leitud seal ruumi.

2012. aastal taotles Aivar ise kohtult oma arestipäevade aegunuks kuulutamist ning kohus oli sunnitud seda tegema, sest kohtu määratud aresti oleks saanud kohaldada 18 kuu jooksul ja 2010. aasta 6. maist olid mehele joobes juhtimise eest määratud karistused aegunud.

Seega ei pidanud pottsepaametit pidav mees maksma praeguses vääringus 1000 euro suurust trahvi ega minema ka trellide taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles