Priit Pullerits: millal kõmatab Tartus pauk? (2)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits
Priit Pullerits Foto: Margus Ansu

Kõik ei saa Tartus olla metsaärimehed ja kõik ei saa olla idufirmades investorite miljonitega ülekülvatud. Aga raha, tõeliselt vaba raha, mis saab tulla ainult ettevõtlusest, peab ometi liikuma kõvasti.

Te jõuaksite täpselt samale järeldusele, kui istuksite ratta selga ja sõidaksite ringi Tartu ümbruses, kuhu argiaskeldused teid muidu ilmselt eales ei vii. Siis teeksite samuti suured silmad, kui paljudel läheb Tartus hirmus hästi. Sest peaaegu igas Tartust väljuvas suunas, kui suurtelt teedelt kõrvale keerata, näete kümnete kaupa maju – ei, pigem modernseid häärbereid, mis annavad silmad ette nii Rootsi kui ka Ameerika edukate inimeste äärelinnade eramuile.

Sõitke näiteks Ihaste taha Veibrisse, kus asub koguni aiaga piiratud erajärv, ja veenduge ise. Tavaline on pilt, kui häärberi kõrval seisab ka kaks autot, Saksa päritolu sedaan ja suuremat sorti maastur.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles