Leht: Soome politsei leidis Airiston Helmi peahoone keldrist salapärase sidekeskuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sideseade. Pilt on illustreeriv.
Sideseade. Pilt on illustreeriv. Foto: Michael Bocchieri/AFP

Soome meedia teatel leiti ulatusliku erioperatsiooni käigus kinni peetud Eesti kodaniku Boriss Iljitšoviga seotud Airiston Helmi kinnistu peahoone keldrist sidekeskus, kus paiknesid võrku ühendatud seadmed.

Sidekeskuse tehniline tase viitab aga sellele, et Airiston Helmi tegeles millegi muuga, kuid mitte turismi ja kinnisvaraäriga, nagu firma on ametlikult teatanud.

Juhtivuurija Tomi Taskila ei soovinud asja üksikasjalikult kommenteerida, kuid möönis siiski, et võrku ühendatud kommunikatsiooniseadmeid tõepoolest leiti. Samuti ei soostunud Taskila seadmete taset kommenteerima.

Septembri lõpus kokku 17 paigas Turu saarestikus toimunud läbiotsimiste käigus peeti kinni kolm inimest, kellest üks hiljem vabastati. Kaks kinnipeetut, kellest üks on 1967. aastal sündinud Eesti kodanik Boriss Iljitšov, otsustas kohus vahi alla võtta kahtlustatuna rahapesus ja maksupettuses. 

Vahejuhtum pani riigis paljusid muretsema kahtlaste välismaiste maaomanike tegevuse üle Soomes. Väidetavalt ostis ja müüs ettevõte Airiston Helmi Turu saarestikus aastatel 2007 kuni 2014 kinnisvara enam kui üheksa miljoni eurot väärtuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles