USA mürgikirjade saatmises kahtlustatakse endist mereväelast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
39-aastane William Clyde Allen.
39-aastane William Clyde Allen. Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

Ühendriikides vahistati mees, keda kahtlustatakse Pentagoni mürgitatud saadetiste saatmises, teatas kohalik meedia.

Justiitsministeeriumi andmetel esitatakse 39-aastasele endisele mereväelasele William Clyde Allenile süüdistus tõenäoliselt juba homme. Allen võeti vahi alla Põhja-Utah’s asuvas väikelinnas Loganis.

Võimuesindajad teatasid varem sel nädalal, et Pentagoni saadeti tugevat mürki sisaldavaid pakke.

Pentagoni ametivõimude sõnul saadeti kaks mürgiümbrikku kõrgetele Pentagoni ametnikele ja üks teadmata sisuga ümbrik oli adresseeritud USA presidendile Donald Trumpile. USA salateenistuse teatel see Valgesse Majja ei jõudnud. Pentagoni saadetud ümbrikes olid ained, millest toodetakse ohtlikku mürki ritsiini. 

Uurijad Alleni maja juures Põhja-Utah's.
Uurijad Alleni maja juures Põhja-Utah's. Foto: GEORGE FREY / REUTERS

Mereväe dokumentide andmetel teenis Allen nende ridades aastatel 1998-2992.

Kaks aastat pärast teenistuse lõppu esitati talle süüdistus kahe tüdruku seksuaalses väärkohtlemises. Ta tunnistas kokkuleppemenetluse käigus end süüdi hooletuses ja väärkohtlemises ning jäi seksuaalkurjategijate nimekirja kandmata.

2008. aastal tunnistas ta end süüdi raskes rünnakus ja veetis umbes kaks ja pool aastat vangis. Ta vabanes 2011. aastal .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles