USA välisminister sõidab Hiinasse konsultatsioonidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA - Hiina lipud.
USA - Hiina lipud. Foto: Jason Lee / Reuters/Scanpix

USA välisminister Mike Pompeo sõidab järgmisel nädalal Hiinasse, et siluda suhteid, mida on pingestanud kaubandustüli ja Pekingi territoriaalnõudmised Lõuna-Hiina meres.

Hiina välisministeeriumi teatel saabub Pompeo esmaspäeval konsultatsioonidele kahepoolsete ja rahvusvaheliste küsimuste üle. Ministeerium üksikasju ei täpsustanud, kuid ilmselt kohtub ta Hiina välisministri, kõrgete poliitnõunike ja president Xi Jinpingiga.

Visiit leiab aset ajal, mil USA administratsioon süüdistab Hiinat katseis õõnestada president Donald Trumpi positsiooni, kes on suurendanud survet Hiinale. Viimasel ajal on riigid mitut puhku vastastikku sadade miljardite dollarite ulatuses imporditolle kergitanud.

Sel nädalal lähenes Hiina sõjalaev Lõuna-Hiina meres hoiatusmanöövrina 40 meetri kaugusele Ühendriikide alusest USS Decatur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles