Helikopteriga Prantsuse vanglast põgenenud bandiit kasutas enda varjamiseks burkat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolme kuu eest hollywoodilikul moel vanglast põgenenud Prantsuse gängster kasutas enese varjamiseks ametivõimude eest burkat, vahendab Guardian.

Kurikuulus Prantsuse röövel Rédoine Faïd peeti selle nädala alguses kinni Creili linnas koos veel kolme mehega, kellest üks on tema vend.

46-aastane Faïd põgenes vanglast juulis, kui kaks hambuni relvastatud kaasosalist murdsid maha vanglauksed ja viisid ta väljas ootavasse helikopterisse. Väidetavalt teesklesid nad lennundustudengeid ja sundisid relvaähvardusel helikopteriinstruktorit vanglasse lendama.

Burkas naine. 
Burkas naine. Foto: Aref Karimi / AFP

Faïdi põgenemist filmis oma kongist üks kaasvang.

Pariisi prokurör Francois Molins ütles eilsel pressikonverentsil, et politsei kahtlustab, et ta kasutas jooksus olles enda varjamiseks burkat.

Molinsi sõnul nägi politsei mõne päeva eest burkat kandnud isikut istumas autosse, mida juhtis noor naine. Isiku kõnnak aga oli mehelik. Teisipäeval märgati burkas isikut uuesti, seekord autost väljumas ja noore naise majja sisenemas.

Veidi hiljem sisenes hoonesse teinegi burkas isik.

Politsei otsustas seepeale naise neljanda korruse korterisse reidi korraldada. Sealt leiti Faïd ja naisautojuht.

Faïd kandis Pariisi lõunaosas asuvas Reau vanglas 25 aasta pikkust karistust politseiniku tapmise eest luhtunud röövi käigus. Teda hoiti isolatsioonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles