Aina kerkiv üür ähvardab jätta palju hispaanlased lageda taeva alla

, AFP ajakirjanikud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
48-aastane Maria Isabel Rodriguez Romero tõmbab alla kardinaid, et tema 74-aastane isa Efren Rodriguez Gonzalez saaks magada elutoas korteris, kus nad skvotivad Kesk-Hispaanias ühes Toledo provintsi külas. Perekond kaotas oma üürikorteri Madridis, kuna ei suutnud enam arveid maksta. «Me skvotime, sest me ei saa endale üürimist lubada. Meilt küsitakse üle tuhandeeurost deposiiti, aga meil pole sellist raha kõrvale pandud,» selgitas Rodriguez Romero tänavu augustis.
48-aastane Maria Isabel Rodriguez Romero tõmbab alla kardinaid, et tema 74-aastane isa Efren Rodriguez Gonzalez saaks magada elutoas korteris, kus nad skvotivad Kesk-Hispaanias ühes Toledo provintsi külas. Perekond kaotas oma üürikorteri Madridis, kuna ei suutnud enam arveid maksta. «Me skvotime, sest me ei saa endale üürimist lubada. Meilt küsitakse üle tuhandeeurost deposiiti, aga meil pole sellist raha kõrvale pandud,» selgitas Rodriguez Romero tänavu augustis. Foto: SUSANA VERA/REUTERS/Scanpix

Kriisist taastuvas Hispaanias on korterite üürihinnad hakanud kiiresti kerkima, mis sunnib rentnikke muretsema peavarju pärast ning tekitab hirmu, et veel eelmisest elamuturu kokkuvarisemisest traumeeritud riik on uue kinnisvaramulli lävel.

Ruth Melida on ummikseisus. Aprillis selgus, et korteri eest, kus ta elab töötu abikaasa ja kahe lapsega, tuleb kuus üüri maksta 605 euro asemel 999 eurot.

See jätab perele pärast üüri maksmist kõigi muude kulutuste tarvis alla 200 euro. Olukord võib tuleval kuul veel hullemaks minna, sest siis saab tema abikaasa töötuskindlustusraha otsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles