Veiko Spolitis: Koosmeel saab Läti valimistel suure häältesaagi, kuid valitsusse ilmselt siiski ei pääse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti erakonna Koosmeel juht Nils Ušakovs on ametis ka Riia linnapeana.
Läti erakonna Koosmeel juht Nils Ušakovs on ametis ka Riia linnapeana. Foto: Starkov Vladimir/ITAR-TASS/Scanpix

Ehkki venemeelsel Koosmeele erakonnal tõotab laupäeval toimuvatel Läti parlamendivalimistel tulla väga hea häältesaak, näib praegu, et sellest võimule pääsemiseks siiski ei piisa, ütles seimi saadik ja politoloog Veiko Spolitis.

Veiko Spolitis rääkis Kuku raadiole antud telefoniintervjuus, et kõige suurem küsimus valimiste eel ongi see, kas Koosmeel saab mõne satelliiterakonnaga 50+1 häält, et moodustada valitsus.

«Kuid praegu sotsioloogia, rahva meeleolud ja need väitlused, mis toimuvad avaliku ringhäälingu lainetel, näitavad, et seda vist jääb vajaka,» märkis Spolitis.

Politoloogi sõnul on päris kindel, et ka praegusel Läti koalitsioonil ei piisa saadud häältest, et luua sama võimuliit, nagu see moodustati neli või kolm aastat tagasi.

Uutest poliitilistest jõududest peaksid Spolitise hinnangul seimi pääsema erakond Läti Arengu Eest ning Uus Konservatiivne Erakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles