Tapa jaamahoonele hakatakse elu sisse puhuma

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa raudteejaamal on lootust ärgata uuele elule. Seni on jaamahoone võõrustanud teatrietendusi. Viimati mängiti seal lavastust "BB ilmub öösel", mille tegevus toimub rongis, Tapa vaksali juures väljas ja jaamahoones sees.
Tapa raudteejaamal on lootust ärgata uuele elule. Seni on jaamahoone võõrustanud teatrietendusi. Viimati mängiti seal lavastust "BB ilmub öösel", mille tegevus toimub rongis, Tapa vaksali juures väljas ja jaamahoones sees. Foto: Eva Klaas

Eesti Raudtee ja Tapa vallavalitsus sõlmivad lähiajal koostöölepingu, mis näeb ette endise Tapa vaksali korrastamist ning hoonele kasutuse leidmist.

Tapa vallavanema kohusetäitja abivallavanem Riho Tell ütles, et leping on suuremas osas koostatud, aga kuna see on kooskõlastamisel, ei saa kõigest veel rääkida. Küll sõnas Tell, et kokkuleppe järgi võtab Eesti Raudtee enda ülesandeks hoone korrastamise väljastpoolt ning vajaliku infrastruktuuri – veetorustiku, küttesüsteemi ja kanalisatsiooni vaksalisse viimise. Vald aga tegeleb hoonele kasutuse leidmisega ning seab enda kohustuseks edaspidi vaksali ülalpidamise ja haldamise.

Vallavanema kohusetäitja ütles, et jaamahoonesse võiks tulla loomekeskus. Teatrietendusi ja kontserte on seal toimunud praegugi, aga see võiks olla ka koht, kus saaks korraldada töötubasid, kohalikud käsitöölised võiksid tutvustada oma loomingut, oleks ka kohvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles