Ratas ja Terras suundusid tutvuma Eesti kaitseväelaste tööga Malis (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malis operatsioonil Barkhane osalevad Prantsuse sõdurid liivatormis.
Malis operatsioonil Barkhane osalevad Prantsuse sõdurid liivatormis. Foto: Staff / Reuters/Scanpix

Postimees sõitis peaminister Jüri Ratase ja kaitseväe juhataja kindral Riho Terrasega täna Malisse, et tutvuda seal Eesti kaitseväelaste tööga. 

Ratas ja Terras kohtuvad täna Mali president Ibrahim Boubacar Keïta, peaminister Soumeylou Boubèye Maïga; ÜRO rahuvalvemissiooni MINUSMA juhtide, kindralleitnant Dennis Gyllensporre ja ÜRO peasekretäri eriesindaja Mahamat Saleh Annadifiga ning Euroopa Liidu väljaõppemissiooni juhi brigaadikindral Enrique Millán Martíneziga.

ÜRO MINUSMA missioonil osaleb kolm Eesti staabiohvitseri ning Euroopa Liidu väljaõppemissioonil kokku neli instruktorit, staabiohvitseri. Lisaks töötab Malis Euroopa Liidu tsiviilmissioonil EUCAP Sahel inimõiguste ja soolise võrdõiguslikkuse ekspert Eestist.

Homme tutvuvad Ratas ja Terras Prantsusmaa sõjalisel operatsioonil Barkhane osalevate Eesti kaitseväelaste tööga.

Barkhane on suurim Prantsusmaa sõjaline välisoperatsioon, kuhu kuulub 4500 kaitseväelast. Prantsusmaa tegi Eestile ettepaneku Barkhane’is osalemiseks tänavu jaanuaris. Riigikogu kiitis selle heaks tänavu suve hakul, kui Mali oli esitanud Eestile kutse operatsioonis osalemiseks.

Alates augustist tegutsevad 48 Eesti kaitseväelast Põhja-Malis Gao baasis: kaitsevad baasi, patrullivad selle lähiümbruses ning kiirreageerivad ohuolukordades. Tegevuse eesmärk on toetada Saheli piirkonna riikide (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) valitsusi võitluses islamiäärmuslastega, tõkestada ebaseaduslikku rännet ja inimkaubandust. 

Postimehest on kaitseväelaste tööd kajastamas ajakirjanik Martin Kutti. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles