Väärtustame õpetajaid!

Triin Varek
, Rakvere abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Varek.
Triin Varek. Foto: Erakogu

Õpetaja ei ole lihtsalt keegi, kes aitab omandada teadmisi ja oskusi, vaid keegi, kes annab oma ainet õpetades noortele eluteele kaasa ka killukesi endast. Oma elutarkusest, hingerikkusest, südamesoojusest. Lasteaiaõpetaja on nagu teine ema. Klassijuhataja koolis niisamuti. Ta on abivalmis, hooliv ja toetav, kõigi jaoks olemas.

Õpetaja on väärtushoiakute kujundaja ja seoste looja ning õpetaja roll on toetada iga õppija arengut. Eestis on 24 693 inimest, kes on valinud õpetajaks olemise oma elukutseks. Neist 2283 töötab kutsekoolides, 8081 lasteaedades ja 14 329 üldhariduskoolides – palju inimesi, kes iga päev annavad endast parima, et meie järeltulevad põlved oleksid targad ja haritud. Ometi ei ole see ainult õpetaja roll. Saame koos kujundada väärtushinnanguid, mida põlvest põlve edasi anda, et kasvaksid uued põlvkonnad rahuolevaid, väärikaid kodanikke. Meie suhtumine ja eeskuju on märgilise tähtsusega ja ma palun seda mitte unustada. 

Õpetaja kutse, õpetajate professionaalne areng, vääriline töötasu ja õpetaja ametikoha väärtustamine – need on aastatel 2014–2020 Eestis prioriteetsed teemad, mida ka Rakvere linn esikohale seab. Aitäh kõigile õpetajatele südamega tehtud töö eest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles