Riigiprokuratuur kahtlustab kolme RIKi töötajat altkäemaksu võtmises (1)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altkäemaks. Pilt on illustratiivne.
Altkäemaks. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Riigiprokuratuur esitas sel suvel kuriteokahtlustuse kolmele Registrite ja Infosüsteemide Keskuse töötajale. 

Riigiprokuratuuri avalike suhete nõunik Kaarel Kallas kinnitas Postimehele, et juuli lõpus esitati kuriteokahtlustus kolmele Registrite ja Infosüsteemide Keskuse (RIK) töötajale.

«Kuivõrd kellegi kahtlustamine kuriteos kuulub delikaatsete isikuandmete alla, ei ole prokuratuuril võimalik kahtlustatavate nimesid ajakirjandusele avaldada,» ütles Kallas. 

Postimehe andmetel on üheks kahtlusaluseks RIKi arvutitöökoha halduse talituse juhataja Janek Nozdrenko. Küsimusele, kas talle esitati kuriteokahtlustus, vastas Nozdrenko Postimehele lühidalt: «Ma ei kommenteeri seda teemat.»

«Saame täpsustada, et kriminaalmenetlust viiakse läbi paragrahvi järgi, mis käsitleb altkäemaksu võtmist ning hetkel käib võimaliku altkäemaksu võtmise asjaolude väljaselgitamiseks tõendite kogumine ning nende analüüs,» selgitas Kallas.

Kellegi vahistamist ei ole prokuratuur selle kriminaalasja raames taotlenud.

Registrite ja Infosüsteemide Keskus (RIK) on Justiitsministeeriumi IT-asutus, mis arendab ja haldab riigile ning kodanikele olulisi registreid ja infosüsteeme, näiteks e-äriregister, e-notar, e-kinnistusraamat, kohtuinfosüsteem, kriminaalhooldusregister, kinnipeetavate register, karistusregister, e-toimik, elektrooniline Riigi Teataja jt.

RIKi meeskonnas töötab üle 240 erialaprofessionaali.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles