Lux Expressi bussile tehti pommiähvardus (5)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Express reisibuss.
Lux Express reisibuss. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeva õhtul kella kuue paiku tehti Lux Expressi Peterburi klienditeenindusse kõne, milles teatati lõhkekehast Peterburi–Tallinna bussis. Lux Expressi klienditeenindus teavitas sellest kohe Venemaa politseid, Lux Expressi baasi ja bussijuhti.

Bussijuht hakkas reisijaid evakueerima kella 18.40 paiku ning umbes 50 minutit pärast politsei teavitamist jõudis kohale esimene Venemaa ametivõimude ekipaaž.

Lux Expressi poolt kohale saadetud asendusbussile tegi politsei samuti põhjaliku kontrolli ning seetõttu jätkus reisijatele bussisõit Tallinna suunas 20.40, kohe pärast vastava loa saamist ametivõimudelt. Kõik reisijad jõudsid Tallinna umbes kaks tundi ja 15 minutit planeeritust hiljem, buss saabus bussijaama 2.33.

Erinevalt meedias ja sotsiaalmeedias levinud valeinfole, et ähvarduskõnest teavitasid politseid reisijaid, on Venemaa politsei kinnitanud esimese kõne laekumist Lux Expressi klienditeeninduselt.

Lux Expressi esindajate sõnul on arusaadav reisijate pahameel ebameeldiva olukorra pärast, kuid selle lahendamisel lähtusid töötajad Venemaa ametivõimude korraldustest ning omavoliline reisijate bussi jätmine või asendusbussi suunamine oleks olnud ametivõimude korralduste lubamatu eiramine.

Lux Expressi sõnul teevad nad Venemaa ametivõimudega igakülgset koostööd, ähvarduskõne tegija on Venemaa politsei juba tuvastanud ja tabanud.

Portaal Rus.Postimees.ee vahendas ühe bussireisja negatiivset kogemust. «Istume Peterburi–Tallinna bussi, sõidame kümme minutit ja järsku peetakse buss kinni, palutakse kiiresti võtta oma asjad ja väljuda, sest tuli teade, et buss on mineeritud ja siiapoole sõidab OMON. Nii me seisame juba tund aega külma käes, kedagi pole, ära sõita ei lubata, sest juhi sõnul tuleb siia FSB ja riigist ei lastavat meid nagunii välja! Firma Lux Express ei anna arusaadavaid kommentaare ja meie tungivate nõudmiste peale anda meile uus buss, viia reisijad sooja jms lihtsalt lõpetatakse kõne,» kurtis  reisija sotsiaalmeedias.

«Kes annab sellistele firmadele tegevuslubasid ja kes kontrollib nende tegevust! Kas tõesti pole võimalik organiseerida uus buss ja lahendada see äärmuslik olukord? Ometi on ju 21. sajand, igasugused tehnoloogiad ja teenindus,» lisas ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles