Lugeja kirjutab: kui ema jälle jooma peale läks, korjas isa meid küla pealt üles (1)

Lugeja kiri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Sõbranna lugejamängust võtab osa Liis, kes on oma isale väga tänulik selle eest, et ta ema puudused omalt poolt korvas. Kirjuta sinagi! Loe lähemalt siit!

Mina olen oma isale väga, väga tänulik. Tema oli see, kes minu ja mu õe üles kasvatas. Algul oli isal ja emal kõik okei, aga siis hakkas mingil ajal ema lollusi tegema. Isa palka raiskama, mis ta tol ajal koju jättis. Ema oli alailma kusagil jooma peal. Isa käis kalakombinaadist lõunapausil kodus õel mähet vahetamas ja meile mõlemale süüa andmas, sest ema oli kadunud ja on tänaseks taevariigis.

Isa tõi meid lasteaiast koju, tegi süüa ja toitis meid, kattis meid riietega. Seda kõike teevad tavaliselt emad. Usun, et isal oli raske. Olime alles väiksed väänikud. Kunagi viis kadunud ema meid ka turvakodusse, sest tema tahtis minna jooma. Selles asutuses õnneks töötas isa tuttav ja andis teada talle, kus oleme. Isa tuli peale tööd meile järgi. Pärast olime õega nii õnnelikud. Sõitsime õhtul rattaga ringi ja sõime jäätist. 

Suurt rolli on meie kasvatamisel ka mänginud vanaema, kes toetas isa ja aitas teda. Aitab tegelikult siiamaani ja meie teda ka.

Mina arvan, kui ema ja isa oleks kunagi kohtusse läinud ja meid oleks jäetud emaga, siis poleks me õega sellised, kes me praegu oleme. 

Olen väga, väga tänulik oma isale ja vanaemale, kes kasvatasid meid üles, katsid meid riietega, toitsid kõhud täis ja hoidsid kodu soojana. Aitäh teile!

Kui mina saan kunagi emaks, siis mina väga tahan, et minu lapsel oleks sama hea isa nagu on mu enda isa. Ta ei joo, on korralik, käib tööl ja hindab peret. Selliseid isasid ei leidu palju, aga neid siiski on.

Tahad võita kinopileteid ja magusaid üllatusauhindu? Siis ootame su mõtisklusi isaduse teemal kuni 7. oktoobrini aadressil sobranna@postimees.ee. Mis loom on isa? Millised mälestused on sul enda isast? Milline eeskuju ise isana oled? Millise isa valid või valisid oma lastele? Kirjuta meile!

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles