Kaitseliidu Tallinna maleva pealik on kolonelleitnant Janno Märk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili annab kolonelleitnant Toomas Välilt saadud Tallinna maleva lipu üle kolonelleitnant Janno Märkile.
Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili annab kolonelleitnant Toomas Välilt saadud Tallinna maleva lipu üle kolonelleitnant Janno Märkile. Foto: Kristjan Prii

Kolonelleitnant Toomas Väli andis neljapäeval Tallinna maleva juhtimise üle kolonelleitnant Janno Märkile.

Märk alustas teenistust ajateenijana 1995. aastal, ta on teeninud rühmaülemana Vahipataljonis ning Scoutspataljonis on ta teeninud erinevatel ametikohtadel alates rühmaülemast kuni staabiülemani, teatas Kaitseliidu pressiesindaja reedel BNS-ile.

Märk on olnud Viru jalaväepataljoni ülem, kaitseväe juhataja nõunik ja NATO staabielemendi (NFIU) J3 ülem. Lisaks on ta teeninud Eesti üksuse ülemana missioonil Iraagis ja Eesti kontingendi ülemana missioonil Afganistanis. Enne Tallinna maleva pealiku ametikohale asumist teenis Märk Kaitseliidu peastaabi operatiiv- ja planeerimisosakonna ülema asetäitja ametikohal.

Kolonelleitnant Janno Märk on lõpetanud Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste põhikursuse ja keskastmekursuse sõjaväelise juhtimise erialal. Lisaks on ta lõpetanud  USA armee juhtimise ja staabikolledžis vanemstaabiohvitseride kursuse ja USA armee sõjaliste uuringute koolis planeerimise süvakursuse. Viimases omandas Märk oma teise sõjalise magistrikraadi.

Kolonelleitnant Toomas Väli jätkab teenistust Kaitseliidu peastaabi operatiiv- ja planeerimisosakonna ülema ametikohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles