Kaks Tapa linnakusse ehitatud kasarmut läksid maksma ligi 9 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA liitlased Ämari lennuväljal. 
USA liitlased Ämari lennuväljal. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaks Tapa linnakusse ehitatud kaks kasarmut läksid maksma ligi 9 miljonit eurot, esimest asusid kasutama 1. jalaväebrigaadi üksused, teise kolivad lähiajal liitlased.

Kaitseinvesteeringute keskus andis sel nädalal 1. jalaväebrigaadile üle Tapa linnakusse ehitatud kaks uut, kaitseväe tüüpprojekti järgi kasarmut, edastas keskus.  

«Ehitustööde algusest möödunud aasta novembris kuni hoonete valmimiseni kulus veidi üle 10 kuu, samal ajal jõudsime hooned ka sisustada, andes üle pea täielikult komplekteeritud kasarmud,» ütles kaitseinvesteeringute keskuse direktor kolonel Rauno Sirk.

Esimest kasarmut asusid kasutama 1. jalaväebrigaadi üksused, teise kolivad lähiajal liitlased.

Lisaks kasarmutele rajati väeossa 13 000 ruutmeetrit teid ja platse ning üle 1500 meetri tehnovõrke. Tööde maksumus oli kokku 8,93 miljonit eurot. Kasarmud ehitas Nordecon.

Tüüpprojekti järgi ehitatud kasarmus on ühte hoonesse koondatud ühe allüksuse elu- ja õpperuumid ning varustus ja hooldusruumid. Igas kasarmus on 300 majutuskohta ja 30 töökohta. Sama põhiprojekti on väiksemate muudatustega kasutatud pea kõigis väeosades.

Möödunud aastal valmisid linnaku laienduse raames 20 hoonet, sealhulgas kolm kasarmut, toitlustuskompleks, hooldus- ja õppehallid ning teenindavad hooned ja rajatised. Tapa linnakus on nüüd kokku kümme kasarmut, neist neli liitlasvägede käsutuses.

Selle aasta lõpuks valmivad Tapa linnakus valmimas toetusrajatised soomustehnika - nii soomukite kui ka suurtükkide - hoolduseks ja väljaõppeks ning nüüdisaegne spordihoone.

Tapa linnakus paiknevad 1. jalaväebrigaad ning selle allüksustele, samuti paiknevad linnakus Eestis teeniva NATO lahingugrupi üksused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles