Uus hoop Türgi spordile: 2026. aasta olümpia ei toimu Erzurumis

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach. Foto: Natacha Pisarenko / AP / Scanpix

Kui eelmisel nädalal napsas Türgi eest 2024. aasta jalgpalli Euroopa meistrivõistluste korraldamisõiguse Saksamaa, siis nüüd selgus, et nad peavad suu puhtaks pühkima ka 2026. aasta taliolümpiamängude võõrustamisest.

Türgi soovis korraldada 2026. aasta taliolümpiamänge Erzurumi linnas, kuid probleemid transpordi, telekommunikatsiooni ja lennuväljadega seda ei võimalda, kirjutab insidethegames.biz. Seega selgub suure spordipeo korraldaja Kanada linna Calgary, Rootsi pealinna Stockholmi ja Itaalia ühiskandidatuuri Milano-Cortina d’Ampezzo vahel.

Türgi on sellel sajandil proovinud olümpiamängude korraldamisõigust saada koguni viiel korral: 2000., 2004., 2008., 2012. ja 2020. aasta suveolümpiamängude korraldamisõigust taotles Istanbul.

2026. aasta taliolümpiamängude korraldaja selgub järgmise aasta 11. septembril.

Järgmised olümpiamängud peetakse 2020. aastal Tokyos, kui kavas on suveolümpia. 2022. aasta taliolümpia leiab aset Pekingis ja kaks aastat hiljem toimuv suveolümpia Pariisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles