Eesti dopinguvastase võitluse juht paneb ameti maha

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Kivinukk.
Elina Kivinukk. Foto: Jaanus Lensment

Kolm aastat sihtasutuse Eesti Antidoping igapäevast elu vedanud Elina Kivinukk lahkub detsembri alguses ametist, soovides pühenduda uutele väljakutsetele.

Kivinukk andis Eesti Antidopingu nõukogule teada, et alates detsembri algusest paneb ta oma juhatuse liikme volitused maha.

«Otsus ei ole kindlasti ajendatud emotsioonidest. Olen nii tööalaseid kui isikliku eluga seotud argumente põhjalikult kaalunud ning jõudnud arusaamisele, et vajan muutust,» lausus Kivinukk Postimehele. Ta vaatas tulevikku: «Mõtlesin eelkõige oma professionaalsele karjäärile ja sellele, mida tõeliselt oskan ja armastan. Mul on topeltmagistrikraad sporditeaduste valdkonnas, mis spetsialiseerub spordipsühholoogiale.»

Tegevusele dopinguvastase võitluse esirinnas ja ka koolitajana vaatas ta tagasi kahetiste tunnetega. «Pole põhjust salata: valdkond on äärmiselt huvitav, aga veel enam keeruline. Mulle tundus isegi, et et tegin Eesti kõige põnevamat tööd! Aga mingil hetkel saab säärases ametis jaks lihtsalt otsa,» tunnistas Kivinukk.

Kivinukk asus Eesti Antidopingu juhatuse liikmeks 1. septembrist 2015, vahetades ses ametis välja Kristel Berendseni. Enne seda töötas ta sihtasutuses hariduse ja koolituse projektijuhina ning vabakutselise koolitajana. Eelpool nimetatud sporditeaduste topeltmagistrikraadi omandas ta Jyväskylä ja Leipzigi ülikoolidest.

Eesti Antidopingu missioon on seista koostöös riigi, ühiskondlike ja rahvusvaheliste organisatsioonidega Eestis puhta spordi eest. Missiooni elluviimiseks viib sihtasutus läbi kvaliteetset dopingukontrolli, erinevatele sihtgruppidele mõeldud antidopingu alast haridustööd ning annab panuse kohalikku ja rahvusvahelisse antidopingu alasesse koostöösse. Sihtasutuse töös juhindutakse siseriiklikest ja rahvusvahelistest õigusaktidest ning üldtunnustatud dopinguvastastest põhimõtetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles