Galerii: õpetajate päev toob õpilastele sära silma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere reaalgümnaasiumis rõõmustas vahva õpetajate päev ka õpilasi.
Rakvere reaalgümnaasiumis rõõmustas vahva õpetajate päev ka õpilasi. Foto: Vladislav Musakko

Kui argipäeviti valitseb koolides rutiinne, asjalik ja lausa akadeemiline õhkkond, siis kord aastas – õpetajate päeval – lõhutakse piire. Õpetajate päeval lähevad pedagoogid koolimajast välja ja kaheteistkümnendikud astuvad klassi ette kogema õpetamise valu ja võlu.

Lääne-Virumaa suurimas koolis Rakvere reaalgümnaasiumis oli koolipäev nagu ikka – tehti tööd ja koguti tarkust.

Tänane Rakvere reaalgümnaasiumi direktor Marten Egert ütles, et Lääne-Virumaa suurima kooli juht olla on stressirohke. "Olin närvis, see läheb üle. Võim on tuntav," sõnas Egert. Ta ütles, et on oma mõjujõudu näidanud sellega, et on õpilastelt ära korjanud nende kõlarid, millega korda rikuti. Ometi pole raske amet tema tuju rikkunud. Noormees sõnas, et koolidirektori tööd võiks ta tulevikus täiesti teha. Juhtimisstiili kohta märkis ta, et see on ühelt poolt range, teisalt inimestega arvestav.

Rakvere reaalgümnaasiumi 12. klassi õpilane, Eesti koondisse kuulunud tõkkejooksja Johanna Ilves oli täna loomulikult kehalise kasvatuse õpetaja. Neiu ütles, et õpetajaamet on väga raske. "Keegi lastest eriti ei kuula. Püüan tunni teha mänguliseks ja lõbusaks," sõnas Ilves, kes ütles pärast neljandat tundi, et igav pole päev olnud. "Olen kindlasti esmaspäeval parem õpilane, saan aru, mida õpetajad tunnevad, kui lapsed tunnis ei kuula," lisas Johanna Ilves.

Tagurpidi koolipäev oli ehk veidi lustakam ja ulakam kui tavaline reede.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles