Galerii: mereväebaasi ülemaks sai kaptenleitnant Rain Terras

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereväebaasi ülemaks sai kaptenleitnant Rain Terras
Mereväebaasi ülemaks sai kaptenleitnant Rain Terras Foto: AFP / Scanpix

Miinisadamas aset leidnud tseremoonial määras mereväe ülem mereväekapten Jüri Saska mereväebaasi uueks ülemaks kaptenleitnant Rain Terrase.

«Mereväebaasil on mereväe riigikaitseliste ülesannete täitmisel kanda tähtis roll, sest sõjalaevad ilma logistilise toetuseta on justkui mahajäetud sõdurid lahinguväljal,» ütles mereväebaasi ülem kaptenleitnant Rain Terras kaitseväe peastaabi vahendusel.

Mereväebaasi ülema ametisse astunud kaptenleitnant Terras teenib kaitseväes alates 1997. aastast. Ta on läbinud ohvitseride koolitused Saksamaal, alustades kadetina Saksa mereväe akadeemias Mürwikis ning hiljem läbides kindral-admiralstaabi kursuse Bundeswehri juhtimisakadeemias. Lisaks on ta täiendanud enda teadmisi Belgia-Hollandi miinisõjakoolis ja Saksamaa mereväe mereoperatsioonide koolis.

Kaptenleitnant Terras on teeninud staabiohvitserina Eesti kaitseväe peastaabis, olnud ülem mereväe staabis ning korraldanud mereväe laevastiku operatsioonistaabi tööd. Samuti on ta komandörina juhtinud mereväe sõjalaevu Kalev, Vaindlo ning Sulev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles