Jahi pardalt leiti röövitud mees: Lätis vabastati pantvang esmakordselt merel

TVNET
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kolmapäeval tuli Läti jõustruktuuridel esmakordselt riigi ajaloos lahendada pantvangidraama merel. Terrorismivastase üksuse Omega, kaitsejõudude ning piirivalve koostöös toimus mitu tundi väldanud erioperatsioon, mis päädis pantvangi võetud mehe vabastamisega jahtlaevast ning kahtlusaluse kinnipidamisega.

3. oktoobril kell 8 hommikul sai Läti politsei teate 1965. aastal sündinud mehe võimalikust röövimisest. Pantvang oli ise teatanud juhtunust oma sugulastele, kes võtsid ühendust Läti politseiga.

Võttes arvesse olukorra tõsidust, kaasati päästeoperatsiooni eriüksus Omega, Läti piirivalvurid ning kaitseväelased. Riiast lendas Rojasse, jahi arvatavasse randumiskohta kaitsejõudude helikopter. Samuti kaasati mereväe laevad ning piirivalvealus. Koostöös tehti kindlaks, et röövitud mees asub Riia lahel seilava jahi pardal umbes kahe sõidutunni kaugusel rannikust.

Samuti tehti kindlaks, et mees tundis juba varasemast ajast kahtlusalust, kes tahtis pantvangi Rootsist Lätti toimetada. Teisi isikuid jahil polnud. Nii kannatanu kui ka kahtlusalune on Läti kodanikud. Erioperatsioonis keegi kannatada ei saanud.

Juhtunu asjaolud ja kuriteo motiiv on praegu selgitamisel. Algatatud on kriminaalmenetlus inimröövi puudutava sätte alusel.

3. oktoobril toimunud pantvangidraama on Läti ajaloos esimene, mis leidis aset merel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles