Eesti ja Soome ühisest õppusest võtab osa 200 mereväelast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinijahtija Ugandi.
Miinijahtija Ugandi. Foto: Toomas Huik / Postimees

Järgmisel nädalal algab Eesti vetes Soome ja Eesti mereväe ühise õppuse Baltic Shield miinitõrjeetapp, millest võtab osa ligi 200 mereväelast.

Tuleva nädala esmaspäeval algab Eesti territoriaalvetes Soome ja Eesti mereväe ühisõppuse Baltic Shield miinitõrjeetapp, mille käigus otsitakse ja tehakse kahjutuks merepõhjas olevaid ajaloolisi lõhkekehi, edastas mereväe teavitusohvitser.

11. oktoobrini kestvast õppusest võtab osa Eesti mereväe staabi- ja toetuslaev Wambola, mille pardal tegutsevad lisaks tavameeskonnale ka miinituukrite üksused ning õppuse juhtstaap. Samuti osaleb harjutustel miinijahtija Ugandi. Soome mereväest osalevad sõjalaevad Katanpää, Purunpää ja Vahterpää. Kokku võtab õppuses osa ligi 200 mereväelast.

Sel nädalal viidi õppusel Soome mereväe harjutusaladel läbi laskeharjutusi õhusihtmärkide pihta. Sel nädalavahetusel külastavad Soome mereväe sõjalaevad Miinisadamat.

Järgmisel nädalal algab Eesti vetes peetav demineerimisoperatsioon, mille raames otsitakse ning tehakse kahjutuks Esimesest ning Teisest maailmasõjast merealadele jäänud lõhkekehi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles