Tasakaaluliikur Segway Ninebot MiniLITE

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Taavi Õmblus

Tasakaaluliikur ei ole jalg- ega tõukeratas, see ei ole ka rula ega uisk. Eesti õigekeelsussõnaraamat seletab tasakaaluliikurit kui püstist ühe inimese elektrisõidukit ning käesolevas loos kirjutangi lähemalt enda kogemusest ühe ise parlanksi hoidva masinaga Segway Ninebot MiniLITE, kellele see mõeldud on ja kuidas sellega sõidetakse kirjutab Taavi Õmblus tehnoloogiaportaalist Digitark. 

Enne kui esimesed Segway’d pea 20 aastat tagasi müügile tulid, piirdusid meie valikud punktist A punkti B liikumisel enamasti kondimootoril töötavate kaherattaliste ja sisepõlemismootoriga isiklike või ühiskasutuses olevate sõiduvahenditega. Iseseisvalt tasakaalu hoidev kaherattaline tundus üle mõistuse ulmelise ja peaaegu üleloomulikuna. Ebamaine oli ka esimeste Segway’de hind, mis sel ajal maksid ca 5000 $ (ca 68 000 krooni). Need ajad on nüüdseks möödas, erinevate tasakaaluliikurite valik võtab silme eest kirjuks ning isegi hinnad on langenud täiesti tarbitavale tasemele, mistõttu tundub, et tänaseks on juba igas endast lugupidavas lastega peres vähemalt üks kunagine imemasin juhetpidi seina ühendatuna järgmist sõidukorda ootamas.

Ninebot MiniLITE on ettevõtte üks uuematest tasakaaluliikuritest ning mõeldud kõigile kuuendast eluaastast vanematele ja 80 kilogrammist kergematele huvilistele.

Loe edasi Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles