Sukles küsib Matsalu kalameestele püügilubade eelisõigust

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu linnapea Urmas Sukles.
Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Elmo Riig / Sakala

Haapsalu linnapea Urmas Sukles saatis keskkonnaministrile kirja, milles palub Matsalu lahe ääres elavatele kalameestele eelisõigust landipüügilubade taotlemisel, kirjutab Lääne Elu

«Praegu vaatavad külamehed kaldalt, kuidas linnamehed lanti loobivad. Paarkümmend kohalikku oleks küll, kes seda luba tahaks,» kommenteeris Haeska turismitaluniku Ants Ale.

«Inimesed elavad maal või ehitavad sinna endale kodu ja siis vaatavad kaldalt, kuidas võõrad käivad kalal,» sõnas Haapsalu linnapea Urmas Sukles, lisades, et selline olukord on regionaalpoliitiliselt absurdne. 

Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Kaire Märtin ütles, et vastust Suklesele alles koostatakse ja enne kirja ärasaatmist ta Matsalu kalameeste olukorda ei kommenteeri.

«Üldine poliitika on see, et erandeid ei tehta. Lubade jagamine peab olema läbipaistev ja ligipääs taotlemisele peab olema võrdne,» ütles Märtin.

Loe asjast pikemalt Lääne Elust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles