Maakonnaplaneering näeb ette trammiliinid nii Viimsisse kui Maardusse (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu sügisel avati lennujaama viiv trammiliin.
Mullu sügisel avati lennujaama viiv trammiliin. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakonnaplaneering 2030+ pakub lisaks Rae valla trammiliinile välja veel mitu trammiliinide trassikoridori.

«Tallinna olemasoleva trammivõrgu edasiarendusena teeb maakonnaplaneering ettepaneku laiendada  kergrööbastranspordi võrku Tallinnas ja selle tagamaal. Eelkõige on võrgu laiendus vajalik piirkondades, kus asustus on oluliselt laienenud ja pendelränne Tallinna ja tagamaa vahel märgatavalt kasvanud,» öeldakse planeeringu seletuskirjas.

Seal on välja pakutud kergrööbastranspordi trassikoridorid Jõelähtme valda(Tallinna-Lasnamäe-Maardu trassikoridor), Harku valda (Tallinna-Tabasalu trassikoridor) ja Viimsi valda (Tallinna-Haabneeme trassikoridor). Samuti näeb planeering ette võimaluse pikendada olemasolevat Tondi trammiliini kuni Järve keskuseni ning ühendada Mustamäe ja Väike-Õismäe trammiliini abil kesklinnaga.

Veel on kirjas Vanasadama (reisiterminali ) ühendamine Lennujaama suunalise trammiliiniga. Selle kohta on 2019. aasta riigieelarve seaduse eelnõu seletuskirjas märge: «2019. aasta jooksul valmib Tallinna Vanasadama trammiühenduse eelprojekt. Maksumus koos 2018. aasta kuluga ca 0,4 miljonit eurot.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles