Pompeo leppis Pyongyangis kokku võimaliku Kimi ja Trumpi kohtumise aja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Mike Pompeo saabumas pärast tänahommikust kohtumist Kim Jong-uniga Lõuna-Koreasse.
USA välisminister Mike Pompeo saabumas pärast tänahommikust kohtumist Kim Jong-uniga Lõuna-Koreasse. Foto: Jung Yeon-je / AP / Scanpix

USA välisminister Mike Pompeo pidas täna Pyongyangis kõnelusi Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga ning Lõuna-Korea teatel nõustus Kim pidama teise kohtumise USA presidendi Donald Trumpiga esimesel võimalusel.

USA välisministri Mike Pompeo sõnul leppis ta koos esimees Kimiga kokku teise USA-Põhja-Korea tippkohtumise pidamise varaseimal võimalikul kuupäeval, teatas Lõuna-Korea presidendi kantselei.

Pooled leppisid kokku, et jätkavad kõnelusi, et teha kindlaks teise tippkohtumise aeg ja koht, ütles Pompeo Lõuna-Korea presidendile Moon Jae-inile.

Pompeo saabus täna Souli otse Põhja-Korea pealinnast Pyongyangist, kus pidas Kimiga mitmetunnise kohtumise.

«Oli hea reis Pyongyangi kohtumisele esimees Kimiga,» kuulutas Pompeo Twitteris pärast Põhja-Koreast lahkumist. «Me jätkame edusammude tegemist kokkulepetega, mis saavutati Singapuri tippkohtumisel. Tänan minu ja mu meeskonna võõrustamise eest,» ütles USA välisminister, viidates Kimi tippkohtumisele USA presidendi Donald Trumpiga juunis.

Tegemist oli Pompeo neljanda visiidiga Pyongyangi.

Pompeo saabus Pyongyangi Jaapanist, kus kohtus peaminister Shinzo Abega, kellega arutati peamiselt Põhja-Korea teemadel.

Pompeo ütles teel Jaapanisse lennukis ajakirjanikele, et püüab ringreisi käigus valmistada ette Trumpi ja Kimi teist kohtumist ning luua ajalooliste vaenlaste vahel piisavat usaldust, et rahu poole liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles