​Galerii: president Kaljulaid kohtub Wessexi krahvi ja krahvinnaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti riigi sajanda aastapäeva tähistamise puhul saabusid siia ametlikule visiidile visiidile Wessexi krahv ja krahvinna.

„Hindame Eestis, et Ühendkuningriik on olnud Eesti sõbraks ja liitlaseks juba 100 aastat, “ ütles president Kersti Kaljulaid täna Kadriorus Wessexi krahvi ja krahvinnaga kohtudes.

Kohtumisel räägiti kahe riigi tihedast kaitsekoostööst, mis sai alguse juba sada aastat tagasi, kui Briti sõjalaevastik ja lennuvägi osutasid Eestile Vabadussõjas otsustavat abi. „Ka tänapäeval on heade sõprade ja liitlaste abi sama väärtuslik kui 100 aastat tagasi ja mul on hea meel, et NATO liitlaste suurendatud kohaloleku kaudu on ka praegu tunda Ühendkuningriigi tugevat toetust meie iseseisvusele,“ lausus president Kaljulaid.

«Hindame Eestis, et Ühendkuningriik on olnud Eesti sõbraks ja liitlaseks juba 100 aastat,» ütles president Kersti Kaljulaid täna Kadriorus Wessexi krahvi ja krahvinnaga kohtudes.

Kohtumisel arutati pikemalt veel digiteemasid, sealhulgas Eesti kogemusi e-valitsemise ning küberjulgeoleku valdkondades ning sellealase koostöö arendamist.

Wessexi krahv ja krahvinna on Eestis ametlikul visiidil, et tähistada Eesti ja Ühendkuningriigi 100 aastat kestnud sõprussuhteid. Homme asetavad nad pärja Kaitseväe kalmistul asuvale Vabadussõjas langenute mälestusmärgile, kohtuvad Tallinna Inglise Kolledži õpilastega, avavad Lennusadamas Briti mereväe teemalise näituse, kohtuvad Riigikogu esimehe Eiki Nestori ja peaminister Jüri Ratasega ning istutavad Eesti sajanda aastapäeva puhul Kadrioru parki tamme.

Täna kohtusid Wessexi krahv prints Edward ja krahvinna Sophie Kadriorus president Kersti Kaljulaidi ning välisminister Sven Mikseriga.

Homme, visiidi teisel päeval asetavad nad pärja Kaitseväe kalmistul asuvale Vabadussõjas langenute mälestusmärgile, kohtuvad Tallinna Inglise Kolledži õpilastega, avavad Lennusadamas Briti mereväe teemalise näituse, kohtuvad Riigikogu esimehe Eiki Nestori ja peaminister Jüri Ratasega ning istutavad Eesti sajanda aastapäeva puhul Kadrioru parki tamme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles