Politsei hoiatab: must jää on muutnud teed ohtlikult libedaks (1)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must jää. Autod kraavis Vana-Tartu maanteel
Must jää. Autod kraavis Vana-Tartu maanteel Foto: Erik Prozes

Ootamatult miinustesse langenud külmakraadid on muutnud teed äärmiselt libedaks, mistõttu palub politsei kõigil sõidukijuhtidel olla väga ettevaatlik.

Teid kattev kiilas jää on teinud tänahommikuse liiklemise kõikjal raskemaks, seda eriti Põhja ja Kesk-Eesti asulavälistel teedel, teatas PPA pressiesindaja Ragne Keisk. 

«Paraku on nii Tallinna kui ka Rakvere lähistel juba juhtunud ka mitmeid libedusest tingitud liiklusõnnetusi, seni õnneks keegi neis tõsisemalt viga saanud ei ole,» ütles ta.

«Palume liiklejatel olla hommikusi sõite ette võttes tähelepanelikud ja tuletame meelde, et piirkiirus on võimalus mitte kohustus. Seega palun ärge ajage libedates teeoludes liigeldes taga lubatud suurimat kiirust. Sõitke pigem aeglasemalt, rahulikult, suuremat pikivahet hoides ja möödasõite vältides,» ütles Keisk pressiteate vahendusel.

Musta jää oht on kõige suurem sildadel ja metsavahelistel teedel ning seda eelkõige varahommikuti. Libedust põhjustavad ka maha langenud märjad lehed, mida näiteks kõrvaltänavates nii kiiresti ära ei koristata.

Palun olge liikluses ettevaatlikud!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles