USA arestis oligarh Deripaska majad Washingtonis ja New Yorgis (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ärimehe Oleg Deripaska vara Ameerika Ühendriikides külmutati.
Vene ärimehe Oleg Deripaska vara Ameerika Ühendriikides külmutati. Foto: Sergei Karpukhin / Reuters / Scanpix

USA võimud külmutasid sanktsioonide raames Vene ärimehe Oleg Deripaska Ühendriikides asuva vara, muu hulgas talle kuuluvad majad Washingtonis ja New Yorgis, kirjutas ajaleht New York Post rahandusministeeriumile viidates.

«Washigton külmutas Deripaska aktivad USAs, muu hulgas suured häärberid Washingtonis ja New Yorgis. Rahandusministeeriumi teate kohaselt peavad nad läbirääkimisi, et Deripaska loobuks mõnest oma operatsioonist Euroopas, et need sanktsioonide alla ei satuks,» kirjutas ajaleht.

New York Post märkis, et New Yorgi mainekas piirkonnas asuva häärberi ostis Deripaska 2008. aastal 42,5 miljoni dollari eest. Washingtoni häärberi kohta andmeid ära ei tooda.

Deripaska ja tema kontrolli all olevad ettevõtted pandi USA sanktsioonide nimekirja 6. aprillil. Washington süüdistas Deripaskat Vene valitsusega koostöö tegemises. 

Sanktsioonid, mis panid alumiiniumi maailmaturu hinna rängalt kõikuma, kehtestati pärast Vene eksspiooni mürgitamist Suurbritannias.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles