Postimehe tehnikahinnang. Samsung A7: tugev tegija mõne igandiga

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy A7 (2018)
Samsung Galaxy A7 (2018) Foto: Aivar Pau

Lõuna-Korea tehnoloogiagigant Samsung toob tõenäoliselt lähema kuu aja jooksul Eestis müügile oma uusima keskklassi mobiiltelefoni Galaxy A7 ning pärast seadme põgusat proovimist võib öelda, et seade on nii positiivses mõttes kui veidi ka pahupoolelt omalaadne.

Alustuseks tasub märkida vast seda, et Samsung on A7 puhul tegemas üsna mitut asja esimest korda. Näiteks on ta integreerinud sõrmejäljelugeja esimest korda paremal küljel asuvasse sisselülitamise nuppu. Teiseks on tegemist Samsungi esimese kolme põhikaameraga seadmega ning kolmandaks on toodud esimest korda Samsungi nutitelefonil helinupud vasakust servast paremasse. Samas on seadme omaduste seas lubamatuid jäänukeid.

Aga nüüd seadmest lähemalt. See on suur mobiil, mille ekraani diagonaaliks 6 tolli – mõnus nii lugeda, videot vaadata kui kirjavahetust pidada. Välimuse üldmulje osas jääb see vaid veidi alla S-seeria tipptelefonidele – veidi vähem sihvakas ja voolujooneline, veidi vähem servakumerust ja vaoshoitud intelligentsi. Samas igati kena ja praktiline seade, mille korpusel kaitseks läikiv klaas.

Displei ise on särav, terav ja selge, naturaalseid toone pakkuv ning hästi kasutatav eri vaatenurkade alt. Resolutsiooniks full-HD+ (1080x2220) pikslit ning tehnoloogiaks Super AMOLED. Päris servast servani selle  seadme ekraani kasulik ala ei ulatu, see on väike tagasiminek.

Mõiste «uus pudel, vana vein» alla tuleks kindlasti liigitada ka asjaolu, et seadme laadimine on sisulisel ürgaegne. Ei mingit kiirlaadimist ning USB-C laadimistüübilt on tagasi on mindud Micro USB peale. Minu arvates suur möödapanek, ju taheti laod vanast laadimisportidest tühjaks müüa või hinda alla saada. Aku mahutavus ise on keskpärane 3300 mAh ning see pidas kogu päeva kenasti vastu ka siis, kui tuli palju GPSi kasutada.

Vägagi positiivse mulje jättis samas kõik, mis puutub kaamerat. Suurimaid tugevusi on minu hinnangul kaks: lainurkvõte, mis võimaldab vaatevälja haarata muljetavaldavalt suuri objekte ka neile vägagi lähedal olles, ning teiseks pildistamisomadused hämaras, mida võimaldab väga suur põhikaamera ava (f/1.7).

Siin näide Budapesti Püha Istvani basiilikast nii päeval kui öösel:

Foto: Aivar Pau
Foto: Aivar Pau

Kokku on tagaküljel kaameraid niisiis kolm: 24MP AF (F1.7), lainurk 8MP (F2.4) 120° ja sügavuskaamera  5MP(F2.2). Neist viimane on eelkõige hea bokeh-efekti saavutamiseks. Võibki arvata, et põhikaamera on pandud automaatselt otsustama, kumma väiksema kaameraga ta hetkeoludes parima pilditulemuse saaks. Võib-olla on suudetud korraga tööle panna ka kõik kolm, ei tea.

Selfie-kaamera on A7-l samuti võimas: 24MP FF (F2.0). Esikaameraga saab kasutada Selfie Focus funktsiooni – see on sarnane Live Focus lahendusega, mis muudab pildil oleva inimese tausta uduseks.

Veidi kehvema mulje jättis seadme poolt ilma klappideta mahamängitav heli, see pole S-seeriaga võrreldes «nii stereo» ning kvaliteet pole samuti päris see. AKG-klappidega kuulates oli aga kõik suurepärane.

Veidi hämmastav on see, et tarkvaraplatvorm on seadmel jätkuvalt Android 8.0 Oreo ehk isegi mitte 8.1. Samas kui osa kasutusel olevaid seadmeid on hakanud endale saama juba Android 9.0 Pied. Nähtus, kus Samsung oleks võinud veidi paremini toimida.

Mis puutub jõudlusesse, siis sai A7 protsesside jooksutamisega minu hinnangul vägagi kenasti hakkama. Muutmälu ehk RA-i on tal sõltuvalt mudelist 4 kuni 6 GB ning kiibistikuks sõltuvalt turust ka Exynosi või Snapdragoni mõni uusim toode. Salvestusmälu on sõltuvalt hinnast 64 või 128 GB – pilveajastul täiesti piisavad numbrid.

Seade peaks Eestis müügile tulema kuldse, sinise ja musta tooniga. Hind võiks omaduste poolest jääda ligi 500 euro kanti.

Kokkuvõttes: pean Samsungi A-seeriat jätkuvalt mõistlikumaks hinna ja kvaliteedi suhte esindajaks. Mõningatele iganditele vaatamata on tegemist tõhusa ja väga häid fotosid tegeva seadmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles