Soome politsei: Soomes, Rootsis ja Eestis peteti välja 150 000 euro väärtuses vara

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei paljastas pettuste sarja.
Soome politsei paljastas pettuste sarja. Foto: Lehtikuva / Reuters / Scanpix

Alates käesoleva aasta algusest on Soome politsei uurinud mitmeid pettuse ja rahapesuga seotud juhtumeid, mille ohvriks on langenud ligikaudu 50 ettevõtjat ja üksikisikut Soomes, Rootsis ja Eestis.

Juurdlust läbiviiva politseiametniku Antti Uusipaikka sõnul tutvusid kahtlusalused ohvritega erinevatel viisidel ja petsid neilt maksepettuste sooritamiseks välja mitmesuguseid andmeid.

Saadud andmeid kasutades telliti mööblit, elektroonikat, elektritööriistu, ehitustarbeid ja teisi kodutarbeid. 

Kurjategijad said ebaseaduslikul teel suure koguse vara, mille transportimiseks pidi politsei kasutama mitmeid veoautosid ja haagiseid.

Juurdlus viidi läbi koostöös Rootsi politseiga. Väidetavad kuriteojuhtumid pandi toime aastatel 2016 ja 2017 ning kasu saadi vähemalt 150 000 euro ulatuses.

Soomes vahistati juurdlusega seoses kaheksa inimest, kokku kahtlustatakse kuritegudes osalemises umbes 20 inimest nii Soomes kui Rootsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles